If you're not willing to risk it all, then you don't want it bad enough

Nackdelar och fördelar med att vara au-pair...

Nackdelar
1. På morgonen vaknar man upp av att ungarna står utanför och skriker.
2. Man kan inte spela hög musik på kvällarna (om man skulle vilja ha lite förfest tex.)
3. Man kan inte bestämma helt och hållet va som ska finnas i kylskåpet
4. Man tjänar inga större summer, så de blir därför svårt om man vill spara
5. De tar 45 min att åka in till centrala London, vilket kan va lite drygt. Nattbussen tar nästan 1½ + att jag måste gå 30 min från busshållsplatsen (gäller mig då alltså)
6. Man bor på sin arbetsplats och de kan därför va lite svårt att ibland koppla bort den..


Fördelar
1.
Du behöver inte betala räkningar, mat osv..
2. Du behöver inte använda dig av någon transport på morgonen för att ta dig till jobbet, bara att gå ut genom dörren.
3. Man har mycket fritid och är alltid ledig på helgerna (jag iaf)
4. Jag får låna deras årliga oystercard och åker därför gratis vart jag vill och när ja vill i hela London (gäller mig)


Va tycker ni? Väger fördelarna över nackdelarna trots att dom är fler eller tvärtom? eller kan ni kanske komma på några fler? ja har säkert glömt nåt..


Tell me, baby, why don't you love me when i make me so damn easy to love?


I Lördes följde ja med Kate till Ikea! Hon behövde köpa lite inredning till hennes rum. En av sakerna hon ville ha hette "skubb" så hon gick hela tiden runt och sa de och trodde de va ett svenskt ord? Alla saker hette sjukt udda ord..de va ju inte ens svenska?! Va fan e skubb lixom???

Sen åt vi svenska köttbullar...åh ja dom smakade iaf som svenska köttbullar! kul att dom lyckats göra nåt rätt iaf, haha. Ja köpte även hem lite svenskt godis bla. marabou!

Senare blev de middag på en skandinavisk resturang the pipeline vid Liverpool street. Vi va runt 15-20 tjejer och de flesta var svenskar och resten tyskar. Några av tjejerna hade hittat till min blogg! skooj!

Jag beställde köttbullar och mos igeeen haha. De va de enda som lät riktigt svenskt på menyn ju.. hehe.

I Söndes blev de bbq hos Lee i aldgate. De va trevliigt..!(har dock ingaa bilder) Dagen efter var de bankholiday, så ja stack till Notting hill carnival med carmen, olly å nårra till...Mycket oväsen, musik och dansande männsikor!

Ja missade de färgglada paraderna! Lite var de men inte mkt. Var nog mer första dan. Men ja valde att skippa de då.. Men men, jag är här nästa sommar oxå! Då ska ja va där båda dagarna!

Sometimes we know we shouldn't and thats exactly why we do

Är riktigt seg idag så de blir ett kort inlägg..Fick bara 3-4h sömn inatt, så ikväll stannar ja hemma. Ska upp tidigt imon och följa med Kate till Ikea! Denna helgen lär bli fullspäckad..! xxx


remember: whatever happens, happens for a reason


Nu drar ja snart iväg till svenska puben med mina svenska tjejer.. Har blivit lite som en tradition att ses där en gång i veckan.. Måste bara vänta på att badrummet ska bli ledigt! Barnen badar nämligen och jag maste verkligen
kissa!!

I'm old enough to know better, but young enough not to care.

Ush nej ingen bra dag igår och den blev ju bara värre...haha. Träffade ju Carmen igen vilket va kul dock och två killkompisar till henne. Kom så grymt bra överens med ena killen att man skulle kunna tro att vi va soulmates! eller INTE... kan inte minnas sist jag träffade en sån dryg människa. Han ville så gärna veta va ja tänkte och trodde han kunde läsa av mina ansiktsutryck. Han är dock inte den första... Varje gång han frågade nåt lät han inte mig svara och satt istället orden i munnen på mig.. Tillsut fick ja nog.. tog tåget hem och glömmer min värdpappas paraply på tåget. Tar sen bussen och hoppar av vid mitt stop. Går 2 meter och ser sen världens största pöl vid sidan av vägkanten samtidigt som jag hör en bil komma i full fart bakom mig. Hinner inte mer än att tänka "shiiiit" och sen kommer världens största våg över mig, å nej ja skojar inte!! Hela jag blev blöt och ända in på underkläderna!! Stod sen på gatan och skrek och svor för mig själv på svenska.. ja visste inte om ja skulle skratta eller gråta...

Forget about the people from the past, there's a reason why they didn't make it into the future

Fick panik idag när jag tog hand om barnen...ja satt där uppe och helt plötsligt hör ja hur nåt dunsar ner från trappen och sen en smäll. Springer i blixtens fart till trappen och ser Nadia på golvet. Ja blir livrädd, frågar var de gör ont, känner över hela kroppen, huvudet, magen, ryggen och resten. Släpper sen inte blicken från henne och förbjuder henne att gå i trappen. Frågar henne då och då om de gör ont nånstans för att se efter att hon inte fått inreskador, dom märker man ju inte direkt. Dom kan se ut som blåmärken först. Kunde inte hitta något mer än ett rödaktigt blåmärke på pannan. De måste tagigt i hårt. Sen kommer mamman hem...

Jag: - Nadia fell down the stairs and she hit her head, but i think the rest is good...
Min värdmamma - haha, did she fall all the way?
Jag: - eeerm...no, 7 steps something i think..
Min värdmamma: - okey...

Jag blir värsta nervraket när sånt händer!! Hur kan hon ta de så lätt??

På tal om något roligare...så ska ja snart dra mig till east Finchley för att möta upp Carmen och två vänner till henne.. Hon har varit i Sverige och hälsat på men kom tibax till London i måndes! Har saknat att få höra alla fina kommerntarer jag brukar få från min stockholamare, tex hur ful skånska ja pratar!


Never regret something that once made you smile

Ja minns inte om de va Ida eller vem de va som sa "ja skulle aldrig kunna tänka mig dig i blont! Hårfärgen du har ser ut som din naturliga hårfärg" Kanske ändrar du uppfattning om ja visar nårra bilder på när ja va blond? hehe






The times in life, that seems to be the worst, always turn out for the best!



Nu blir de lite The Hills innan ja lägger mig. Kollar just nu på säsong 6 (senaste och tyvärr sista säsongen) buhu! Funkar dock inte att kolla på de på MTV's hemsida. Kanske för att jag är i London och de inte visas här? ja vet inte.. men den här sidan funkar oxå bra: http://www.tv-dome.net/the-hills-season-6-episode-7/


People think it is holding on that makes you stronger, but sometimes it's letting go

 
Ligger nu på en filt framför datan med mina favorit kakor från tesco och skriver på mitt cv! Snart dax att söka nytt jobb för min del. Au-pair är inget man vill vara allt för länge... Min värdmamma är dessutom gravid. Ta hand om en till? nej tack! Men jag blir alltså kvar i London ett bra tag till!


We should all start to live before we get too old. fear is stupied. so are regrets




De är nog dax för mig att skaffa glasögon snart... Jag va 100% säker på att de stod den 24 och inte den 23. Så jag hade inte hunnit köpa nån present till Nadia som fyller 2 år idag! Som tur va så fick jag ledigt nu på eftermiddan fram till 2 eftersom deras fabror är här. Under den tiden hann jag iväg till tesco och köpte en liten fin present!

Sweetie i know your game. I play it better


stack till B@1 (favorit baren) med Kate occh Katie!

När vi kom in genom dörren fick vi applåder av bartendrarna... haha?!

Efter många goda coctalis, mötte vi upp Helene och tog lite bilder runt piccadilly circus

you and me my crazy german friend!! (:






Sen drog vi vidare till Whiskey Mist och stod och köade i minst 45 min och kön rörde sig knappt! Så vi pallade inte asså och stack hem till Kate. Jag trodde dock att jag skulle hinna ta sista tunnelbanan hem, men de gjorde ja inte. Så ja hamnade på ett busstop vig high street kensington och gissa vilken ja träffade där Carmen? Darren? hehe. Så sjukt random... tog bussen till tottenham sen, men den stannade ju inte på samma ställe som sist, så ja sprang runt där och letade efter bussen ja behövde byta till. Hittade tillsist busstopet efter 20 min och börja snackade med nån från Turkiet som knappt visste va Sverige va får nåt land, hjälpte två killar från slovakien som va sjukt dåliga på engelska och små snackade lite med en spansk tjej. Kommer på bussen och där sitter en gubbe framför mig och snackar konstant heeela vägen hem. Somnar och åker för långt, men får följa med busschaffören tibax. Hoppar av vid rätt stopp och går en bit och sen kommer en kille förbi och försöker få med mig i bilen (fråga mig inte hur ja fortfarande vågar gå där själv) Var hemma runt 5 nån gång så har sovit hela eftermiddan..

Ikväll hade ja bara tänkt dra hem till en vän snacka, äta och kolla lite på film! Skulle träffat T idag oxå, men nä så blev de inte...blev ett bye bye över telefonen istället.....

Somebody's gonna get you, Outta my head, outta my head, And tonight, I'm doing what I want to



Ikväll drar vi ut igen! Jag behöver de... ska träffa T imon för sista gången, så de känns sådär... Men ja hänger inte läpp..! Jag ser bara frammåt just nu och ikväll ska vi ut och bokstavligen dansa sönder dansgolvet!!! Blir först Bar@1 och sen Whiskey Mist! ...London Let's go!

It's funny how easy you can mess me up, Now look how easy i get you outta my head



Sov bort hela dagen igår och gick sen på bio och såg step up 3D med ida, ben och Lee. Väldigt förutsägbar film och lite löjlig ibland, men annars var danserna och musiken grym! En film man borde se om man tycker om dans iaf! Hade sen en minst 3h lång konversation in på natten med en person jag är så glad att ja träffat!

Idag är en mindra bra dag. Låt oss inte gå in på de idag...

I keep dancing on my own..







Stack som sagt till Vendome i lördes.. Kändes lite lamt där eftersom promotorn va seg med att fixa bord..så vi drog vidare till cuckoo istället! Träffade sen på 3 stockholmare påväg ut från klubben som försökte tvinga med mig på efterfest och ville inte låta mig gå... Fick sen skjuts hem av en vän medan resten av gänget stack på efterfest hos promotern. Bra kvällen, men den slog inte fredan! (ja vet min läpp ser helt lustig ut på vissa bilder men de är bara för att de svider när ja ler med stängd mun, råkade nämlingen bita mig själv...)

'Cause we gon' rock this club, We gon' go all night, We gon' light it up, Like it's dynamite


I'm inlove with this song!!

Sitter och lyssnar på denna låten och försöker bli lite peppade inför ikväll! De blir närmligen utgång igen! hehe. Först lite drinkar på en pub runt oxford circus och sen drar vi vidare till vendome!

The club can't even handle me right now, Watchin you, I'm watchin you, we go all out!










Båda jag och Kate kände att vi behövde en utekväll. Så igår drog ja, Ida, Kate och Caroline först ut till soho bar för att dricka nårra flaskor vin. Mötte sen upp en fransk tjej innan vi stack vidare till Whiskey mist i Mayfair för att slå klackarna i taket! Underbara vänner, Grym musik, gigantiska drinkar, dans på soffor och modeller..kan de bli mkt bättre? hehe...

Whats meant to be will always find a way..



Har inte varit på humör idag. Vet inte riktigt varför..Men alla har ju sina bra och dåliga dagar! Kände bara för att stoppa ner ett äpple i truten idag på ungarna så ja skulle få slippa höra deras eviga skrikande och gnällande. Dock blev min dag aningen bättre efter att ha städat mitt rum. Ja asså de va inte själva städandet som gjorde mig glad utan att ja faktist lyckades hitta 120 pund! De va ju mina födelsedags pengar från min värdfamilj, haha. Ofta att jag lyckades glömma bort dom?! Är dock fortfarande inte på humör och nu vet ja varför.. Låten ovan passar bra att lyssna på just nu... (gammal men fortfarande bra! hehe) Tänker hoppa ner nydushad i min nybäddade, men mindre bekväma säng nu (man känner ju för f*n fjädrarna rakt igenom) och hoppas på att imorgon blir en bättre dag...

Just the thought of being with you tomorrow is enough to get me through today.


Dagens projekt: rensa garderoben!!


I am who I am today because of the choices I made yesterday.

Fattar inte va som hände idag när jag stod och lagade mat. E satt uppe på köksbänken och kollade på.. 123 och så hade han somnat. Upptäker även att N är borta. Går upp på ovanvåningen och upptäcker henne sovandes i hennes säng. Hon går aldrig och lägger sig frivilligt. Fast de va skönt. Dom var sa sjukt gnälliga imorse och ja va inte på humör. Har lixom sovit max 5h inatt och gått upp vid halv 4 och sen åkt tåg och buss fram och tibax i 3h..

Nää nu ska ja försöka sova.. trots att min värdpappa just nu springer runt och sjunger "SUGER PIE HONEY BUNCH, YOU KNOW THAT I LOVE YOUUUU!!" så högt han kan i falsett..


Enjoy yourself! These are the good old days you're going to miss in the years ahead.


I fredes åkte vi dubbeldäckare , tyckte emma va skoj! haha...

Vi hoppade av i Wanstead för att ta tunnelbanan (stationen som ligger närmast där ja bor)

Medan vi väntade passade vi på att kramas lite!!

emma försökte göra en Carola.. ?

Såhär kul kan man ha i tunnelbanan...


Sen blev de shopping på Oxford street. Här är Emma inne på New Look! (shoe heaven.!)

Dag 9

Dag 10 - Torsdes jobbade ja länge så vi stannade hemma, tittade på tv och mös med godis!



I fredes begav vi oss till Natural History museum!




Här är Emma utanför museet (Det är gigantiskt!)

Sen åkte vi till Westfield och shoppade...again! haha

Emma utanför märkesbutikerna och hennes två silvriga vänner..

Jag & min andra halva inne på toan..hehe

Dag 11


Lördag morgon stack vi till Notting hill för att gå på Portobello market! Vi åt bla. crepes med nutella tills vi va påväg att spy..

Senare på kvällen drog vi till klubben bond, vid carnaby street!


med ett gäng super häärliga tejer!





Dag 12
Hade skitkul igår men vissa fick ju i sig liiiite för mycket, så de blev att se efter dem restan av kvällen sen hehe. Historian om lördagskvällen kan göras låång..men slagsmål, blod, spyor och tårar samanfattar den ganska bra..galet! hehe. The faboulse life of London? Fick sen skjuts hem ända fram till dörren av en vän. Kändes grymt skönt! Hatar nattbussar asså!


Sista dagen! - Söndagen sov vi typ bort. Hann iaf med en snabb runda till Oxford street för att köpa de sista sakerna innan emma skulle hem. Gick och la oss runt 10-tiden kanske och gick sen upp vid halv 4 nån gång. Åkte med emma på bussen till flygplatsen, sa hejdå, kramades och grät... nu känns de tomt här :( Men är så glad att hon kom för vi har haft de sååå GRYMT kul! Ååååh!! <3


it's not the things we did that we often regret, but the things we didn't do.

Nu ska ja ta och hoppa ner i sängen så ja orkar upp imon. Måste upp senast halv 4 och åka med emma till flygplatsen! Uppdaterar mer imon...

x

Videos


Här är en video från i fredes med den där sjukt viga killen!


och en video från kareoke kvällen i lördes när vi sjöng "barbie girl"! ;)


Let me take you down to London city, Where the attitudes bad and the weather is shitty


Dag 7
Jag har jobbat länge idag + att de är skitväder ute, så vi till bussen till Leytonstone (som ligger här i närheten) och shoppade lite på deras lilla primark. Sen tog vi en snabb runda inom deras gigantiska tesco för att köpa godis till ikväll! Emma dog lite när hon såg allt godis, chips, efterrätter osv... Hon upptäckte dessutom att chips påsarna var väldigt små....

You only live once, so do everything twice.


Dag 5
I måndes besökte vi Westfield (europas största shoppingcenter) Jag har aldrig gått där ifrån utan att köpt nåt! hehe. Nu var de dessutom hur mkt rea som helst! Avslutade dagen med en pizza på en av de mysig resturangerna runt omkring.

Dag 6

Vi började Tisdagen med att åka till Regents Park

de va värsta fint ju!

med massa vackra fontäner..


och många blommor..

Här försöker ja likna en kines?



Vi pussades med fåglar....


Luktade på blommor...

Kissade i fontäner...

och så solade vi en snabbis!

bekvämt!

Vi gick sen därifrån till Buckingham Palace



Tillsist tog vi tunnelbanan till Tower Bridge..

Gick sen och åt på burger king och kom tibax lite senare när de mörknat.. så fint!


Värsta mysiga dagen!! <3

If you obey all the rules, you'll miss all the fun.

Dag 1

Efter att ha hämtat upp syster på flygplatsen så tog vi tunnelbanan till oxford street för en liten shoppingrunda! Handlade bla. på primark (London's ullared som ja kallar de)

Vi avslutade sen dagen med att gå till piccadilly.

Sen blev de några fina bilder påvägen hem..

Dag 2


I fredes begav vi oss till Embankment för att se Big ben, London eye och palace of westmenister

..påvägen dit såg vi dessa gatumålningar, eller va man ska kalla de? Här målar han av Megan Fox..duktit!

Såg även dess grymma killarna...! En av dom kröp ihop till en boll och la sig i en av de skålarna! Såg så sjukt läskigt ut! (filmade de, så ska lägga upp de senare)

stötte oxå på två huvudlösa..

och en pojk som slog skiten ur en gubbe..

sen ville emma peta på big ben

och slog sen en pling hem..

sen avslutade vi dagen med att gå till trafalger square. Där satte vi oss på en bänk och  spanade in alla som gick förbi. De kom bla. en liten pojk på max 10 år med sin mamma som han höll i hand. Han slängde en blick på oss och gav oss två självsäkra slängpussar! De va nog bland de fulaste jag sett!! haha!

Dag 2


I lördes begav vi oss till Camden för att gå på marknad!

pausade en liten stund och satt oss vid vattnet på "mopederna" och åt

dem har massa mumsig mats för bara 4 pund!

Dag 3

På lördagskvällen blev de födelsedags firande för Emelie och Lee. De hade hyrt ett kareokerum i 3h på en resturang runt oxford circus! Där bjöds de även på mumsig sushi!

De sjöngs en massa bla. en hel del abba låtar!!

Men även efter 3h kareoke hade vi inte fått nog! Så påvägen till nattklubben sjöngs de en massa svenska låtar...allt ifrån små groderna till sommaren är kort! Vi paserade även ett nattgym där en kille stod och gymmade i sin ensamhet. Vi stod utanför, klappade händerna och hejade. Han blev generad, skrattade och kunde inte fortsätta..haha! Klubben vi stack till låg vid Leicester square och hette Metra. Musiken var grym och de blev en massa massa dans! Killarna visade sig va awsome på att dansa och hela kvällen var Awesome!!

Dag 4
Söndagen sov vi mest bort eftersom de tog oss runt 3h att komma hem! haha. Blev dock en snabb sväng på brick ane, men de hade redan börjat packa ihop. Han iaf med att smaka på den goda maten dom säljer där och sen blev de en smoothie på "fika" som är ett svenskt café som ligger där oxå! På kvällen blev de film och så tog v igen en massa sömn! Grymmt bra helg iaf!


syster på besök i London

Syrran är här, så därför har de inte blivit mkt uppdatering på senaste! Har hur mycket som helst att skriva om och massvis med bilder! Får uppdatera mer när ja har tid!


RSS 2.0